недеља, 5. јануар 2014.

Forma (04.01.2014)

Име ресторана : Форма
Адреса : Савски кеј бб (блок 70)
Телефон : ?
4sq : http://4sq.com/165mG5w


Овај ресторан смо сасвим случајно запазили, шетајући Савским кејом, у блоку 70. Привукла нас је њихова реклама у коме се нуде права домаћа јела, Српске кухиње, по атрактивним ценама. 

На самом почетку осетили смо гостиљубивост и љубазност конобара, који нам је помогао да спустимо Нинина колица, и сместио нас у мирнији део иначе малог ресторана.
Ентеријер ресторана је тотална супротност од атмосфере просечне националне куће, но то нам није сметало нимало.


Поглед на јеловник указивао нам је на интересантну и углавном класичну понуду националних специјалитета : ту су била кувана јела, јела са роштиља, јела по поруџбини, печења, и риба. Избор пића је стандардан. У краткој причи са конобаром, понуђен нам је специјалитет који се ретко где налази, а у питању је изузетно квалитетан телећи бубрежњак. Ипак, мени се јако јела карађорђева шницла, а Бојана је изабрала димњени пилећи батак.




Пре сервирања супе, добили смо леп поздрав из кухиње (док се кувер не наплаћује!), пројице са крем сиром, савршена комбинација, и јако укусна!




Пре главних јела, одлучили смо се за једну порцију телеће чорбе која је била заиста импресивне величине, и да смо наручили две, дефинитивно не би могли да поједемо обе, а камоли да сачувамо места за главно јело :) Чорба је била једна од најбољих које смо јели у протеклом периоду - фине густине, без масти која иначе прати овакве чорбе, и са заиста великом количином квалитетног меса! Заиста сјајно!


Убрзо затим, дошла су на ред и главна јела :

Димњени пилећи батак уз комбинацију витаминске салате, поново, у гурманској величини која би подмирила јако гладне особе :) Сам пилећи батак је био баш по мери печен, споља хрскав а унутра мекан и сочан. Димљено месо се осећало баш у мери како треба. Уз батак је стигао и домаћински кромпир печен у свежем уљу. Једина замерка је изостанак неке интересантне декорације, за коју је било места на тањиру, али је за дивно чудо изостала, односно пратила је старомодна и досадна декорација од зелене салате и мало купуса - по мени минус, који треба да се мења.


Да пређемо и на друго главно јело - Карађорђева шницла. Поново, порција импресивне величине, и уколико нисте много гладни, двоје је може поделити без проблема. Филе је био печен целом дужином равномерно, а омотач од презли и јаја је био дупло уваљан тако да је био чврст и укусан. Кајмак у средини је лепог благог укуса, и у довољној количини. Тартар сос није био домаћи, али је био укусан. Заиста, јело без замерке, врло укусно и сочно. На жалост, и ово јело је прошло без декорације која му доликује, и опет смо добили парче зелене салате са купусом :(


Треба напоменути да ни једно ни друго јело нисмо успели да савладамо до краја, а и желели смо да сачувамо простора за дезерте који су обећавали, тако да смо добар део обе порције тражили да нам запакују.

Уследио је десерт. Бојанин избор је пао на Јафа колач, а мој на баклаве. Могло би се рећи да је десерт одличан, Јафа колач заиста освежава и у правој мери је сладак, док су баклаве богато филоване орасима, нису суве, и софтане су.



Могло би се рећи да смо из овог ресторана изашли апсолутно сити и задовољни, и да је испунио сва наша очекивања, почевши од заиста љубазног особља, лепе и квалитетне хране и дивног зимског амбијента на Сави. ПРЕПОРУЧУЈЕМО !



Нема коментара:

Постави коментар